Werken in de theaters aan boord van de Holland America Line (HAL) is een groot genot! Met de technici, stage-hands en mensen van het licht en geluid, komt mijn show volledig tot zijn recht. Of het nu het instarten van de muziek, filmpjes of het laten zien van foto’s is, alles wordt perfect geregeld.
De knowhow van deze mensen is enorm groot! Na 1 uur repeteren hebben ze alles onder de knie. Het personeel in het theater is meestal afkomstig uit Indonesië. Zij zijn vaak maanden aan boord (9 tot 11 maanden) en moeten het dus lange tijd zonder familie doen. Zij zijn van allen markten thuis en werken met alle artiesten samen, met zeer grote inzet!
Zangers, zangeressen, muzikanten, jongleurs, komieken, dansers en goochelaars.

 

In mijn act breng ik een ode aan Richard Ross en Fred Kaps.Twee goochelaars van wereldklasse, die beide te jong overleden zijn.
Richard Ross was tweevoudig wereldkampioen en Fred Kaps drievoudig wereldkampioen! Richard is bekend geworden met zijn ringen en klokken, terwijl iedereen die aan Fred Kaps denkt, zijn truc met het zout kan herinneren. Waarin hij met zijn grote handen, onafgebroken zout liet verschijnen. Verder was Fred Kaps zeer allround en beheerste elk onderdeel van de goochelkunst, behalve dan het illusionisme!

 

Het is fantastisch om te mogen werken aan boord, omdat mijn show daar zo mooi tot zijn recht komt. Voor gemiddeld steeds 600 mensen treed ik daar 2 avonden per week, twee maal per avond op. Op sommige schepen zelfs drie maal op een avond. De shows zijn 45 minuten lang en dan is er altijd ook nog een finaleshow waarin ik met een act van 20 minuten acte de présence geef.

In totaal dus meer dan een uur aan materiaal meenemen en dat in twee koffers van 20 kg. Daarin dan ook uiteraard mijn kleding voor de show en overdag privé aan boord.

 

Vaak reis ik per vliegtuig heen en terug, maar ook komt het wel voor dat ik op- en afstap aan boord in Amsterdam of Rotterdam. Als ik niet hoef te vliegen kan ik ‘zwaarder geschut’ meenemen. Aan boord van de Holland America Line heb ik altijd een prachtige kamer en mag ik mijn echtgenoot of een andere gast meenemen. Voor dit seizoen heb ik mijn show weer deels aangepast en vernieuwd met verschillende trucs. Inmiddels heb ik nu materiaal en trucs voor twee volledige shows, dus wie weet mag ik eerdaags met drie koffers mee het vliegtuig in.

Werken in het theater aan boord van de Holland America Line is iets wat ik met groot plezier doe en is een waanzinnig leuk aanvulling bij al mijn verschillende optredens die ik voor mijn opdrachtgevers in Nederland doe. Ik ben uiteraard nog steeds te boeken voor zowel privéfeesten als zakelijke events.

 

Het leven van een goochelaar is zo slecht nog niet!

Ik hoop u te zien aan boord van één van de HAL schepen of gewoon in Nederland op uw privéfeest, zakelijk congres, seminar, beurs of bedrijfsfeest.

Ronald Moray